مراسم جهانی روز اول ماه مه ( روز کارگر) امسال در ایران بی فروغ بود. چرا که طبق معمول وزارت کشور ایران در مقابل درخواست مجوز برای راهپیمایی در روز كارگر سکوت کرد و بنابراین تظاهراتی برگزار نشد. فقط ۴ هزار كارگر روز جهانی كارگر را در ورزشگاه سرپوشیده معتمدی تهران گرامی داشتند.
حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در انتقاد از عدم صدور مجوز برای راهپیمایی کارگران در روز کارگر گفت: در سی و چهارمین سالگرد انقلاب کارگران برای ششمین سال پیاپی از حق برگزاری راهپیمایی محروم شدند.
در صورتیکه کارگران در سراسر جهان اول ماه مه برای بزرگداشت روز جهانی کارگر به خیابانها رفتند و خواهان بهبود شرایط کار و افزایش دستمزدهایشان شدند.
در یونان اعتصاب اتحادیه کارگری باعث اختلال در حمل و نقل عمومی در آتن و جزیره های این کشور شد. در آتن تظاهرکنندگان علیه سیاستهای دولت شعار می دادند.
در اسپانیا که نرخ بیکاری به ۲۷ درصد رسیده است، تظاهرکنندگان خواهان تغییر در سیاستهای اقتصادی دولت شدند.
در فیلیپین تظاهرکنندگان در مانیل خواهان حمایت از مشاغل موجود شدند و ازدولت خواستند استخدام پیمانکاران و کارگران موقت را متوقف کند. پیمانکاران از مزایای استخدام رسمی استفاده نمی کنند.
در کامبوج کارگران از قانونگذاران کشور خواستند حداقل دستمزد را افزایش دهد.
پلیس در استانبول روز چهارشنبه با تظاهرکنندگان در میدان تقسیم برخورد کرد. میدان تقسیم معمولاً محل تظاهرات روز اول ماه مه در استانبول است اما امسال ظاهرا بدلیل انجام عملیات شهرسازی و در پی بازسازی این میدان اجازه برگزاری راهپیمایی به تظاهرکنندگان داده نشد.
و در ایران، علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر و رئیس فراكسیون كارگری مجلس شورای اسلامی، مهمترین خواسته جامعه کارگری را مهار تورم و افزایش مزد عنوان کرد. وی در مراسم روز جهانی کارگر گفت: تورم در ایران بر اساس گزارش مرکز آمار ایران ۴۰.۵ درصد است و افزایش مزد ۲۵ درصدی پاسخگوی تورم سال گذشته هم نیست، تورم سال ۹۲ که جای خود دارد.
همچنین محجوب در انتقاد از شیوه فعالیت سازمان تأمین اجتماعی گفت: کارمندان سازمان تأمین اجتماعی بدانند که اگر هنگام مراجعه کارگران ساختمانی از ثبت نام آنها برای بیمه خودداری کنند از آنها شکایت میشود و بایستی در انتظار محاکمه باشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر